Make a change of mind

Consulten

online consulten

E-coaching is een goede methode om effectief een coachingstraject te doorlopen. Effectief omdat je aan de coaching werkt op momenten dat het jou uitkomt. En ook dat je werkt aan coaching op momenten dat je het nodig hebt; lastige situaties kun je op vrijwel hetzelfde moment aanpakken. Het enige wat je nodig hebt is een computer en een plek waar je rustig je teksten samen kunt stellen. Je hoeft er niet voor te reizen, je hoeft niet te wachten tot de volgende afspraak, veelal enkele weken later. Het is er wanneer nodig!

 

Hoe werkt het:

We starten met een intakegesprek. Per mail of telefonisch, net wat jij wenst. Het is om te ervaren of er een 'klik' is. Begrijpen we elkaar en pak ik jouw boodschap goed op. Besluiten we samen verder te gaan dan start het mailverkeer. We werken via een beveiligde website. In de eerste mail is er alle ruimte om uit te wijden over de werkvraag. Of je kort bent in je teksten of juist uitgebreid, het maakt niet uit. Wat je kwijt wilt, wat je wilt bespreken kun je mailen.

Ik doe mijn best om binnen 24 uur te reageren. Dat klinkt vreemd. Coaching is toch van het gesprek, de dialoog? Moet de coach dan niet 24/7 beschikbaar zijn? Nee, gelukkig niet. Ervaring heeft geleerd dat op het moment dat jij je teksten samenstelt er al een heel proces van verwerking, van ordening van feiten plaatsvindt. Dat is prachtig want dat doe je zelf! Van mij krijg je input. Ik leg een focus, geef een ander uitgangspunt of vraag om verheldering. Sommige mensen reageren direct na mijn input en sommigen nemen eerst de tijd om na te denken. Dat kan allemaal.

Je kunt het coachingstraject invullen op de manier die voor jou het beste werkt. Het kan zijn dat je op een gegeven moment je aandacht ergens anders nodig hebt, even niet bezig wil zijn of kan zijn met je eigen ontwikkelingsproces. Dat is allemaal geen punt. We werken heel flexibel. Als het nodig is, is er coaching: 2x per dag contact of 3 weken helemaal niet. Het is allemaal mogelijk.

Het voordeel is dat het hele proces op schrift staat. Je kunt altijd teruglezen. Wat heb je al verteld, wat wil je nog toevoegen, etc. Dat is een proces dat je zelf beheert. Het geeft je een grote mate van zelfstandigheid, zelfbeschikking, die zo wezenlijk is voor het coachingsproces. Jij bepaald en zet de lijn.

 

Ervaringen van een E-coachcliënt:

‘ Met behulp van E-coaching is het me gelukt om in een paar maanden mijn gestelde leerdoelen te halen. Door snel te kunnen schakelen via mail of een E-coachomgeving hoefde ik niet rond te (blijven) lopen met zaken die het delen direct waard waren. Daarnaast kun je alle gespreksstof letterlijk teruglezen hetgeen een sneller bereik van leerdoelen tot gevolg heeft. Een uitstekende manier om met jezelf aan de slag te gaan met de nodige en gewenste ondersteuning op basis van van tevoren daarover gemaakte afspraken’.

 

Tarieven

Kosten: 125,- per 4 dagen. Intake(telefonisch) gratis. Tijdens deze 4 dagen kun je onbeperkt mailen en krijg je van mij zo snel mogelijk, in elk geval binnen 24 uur, reactie.